Belgische voetbal ontsnapt: ‘Het had een veel groter drama kunnen zijn’

De wedstrijd tussen Standard en Anderlecht werd gisteren na een half uur spelen gestaakt. De stand was toen 2-0 in het voordeel van The Rouches. Fans van Anderlecht begonnen met vuurwerk te gooien en andere projectielen. Na de staking zou je denken dat de rust zou terugkomen maar integendeel.

Een groot deel van de Anderlecht-aanhang weigerde om de bus in te stappen en maakte buiten het stadion verder amok. Daarbij werd een steward geraakt met een vuurpijl en een supporter van Standard met een glazen fles. Nadat rond 23u de spelersbus van Paars-Wit was vertrokken, keerde de rust aan Sclessin weer terug.

ZONDAG GENK – CLUB BRUGGE! WED EN KIJK LIVE NAAR DEZE WEDSTRIJD VAN HET JAAR BIJ UNIBET.BE!

REGISTREER JE HIER!!! facebook

De woede bij een deel van Anderlecht-fans was echter nog niet bekoeld. Want Het Nieuwsblad meldt dat ook een woedende menigte de spelers opwachtten aan Neerpede. Uiteindelijk zag de club zich genoodzaakt om met de spelers een extra nacht op hotel te gaan, omdat hun fysieke integriteit anders niet verzekerd kon worden. Iets verderop in Dilbeek werden dan weer extra politiepatrouilles ingeschakeld om het huis van Michael Verschueren te bewaken.

Een heus drama dus voor de club, maar blijkbaar is men aan nog een grotere ramp ontsnapt. “We hielden er rekening mee dat ze de match zouden stopzetten. Voor één keer zeggen we: f*ck it. En vergeet niet dat een deel van de harde kern nog ontbreekt, net wegens stadionverbod. Het had nog veel erger kunnen zijn, geloof me”, zegt een lid van de harde kern bij HNB.

Het bericht Belgische voetbal ontsnapt: ‘Het had een veel groter drama kunnen zijn’ verscheen eerst op Voetbal4u.be.


Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
IETS VOOR JOU?

LIKE CHARLEROI OP FACEBOOK!

FOLLOW ONS OP TWITTER!