‘Anderlecht moet direct uit de Play-Off 1 worden geschrapt’

De wedstrijd tussen Standard en Anderlecht werd gisteren al na een half uur gestaakt vanwege ongeregeldheden. Fans van de uitploeg gooiden met vuurwerk en projectielen op het veld. Als snel werd duidelijk dat de actie vooropgezet was.

Journalist Jurgen Geril, die RSCA nu toch al enkele jaren volgt als clubwatcher van Het Nieuwsblad, is gedegouteerd. “De aanhang wílde met 5-0 verliezen. Hoe laag kun je vallen? Weet u wat ons eerste gevoel was? Anderlecht zou gewoon geschrapt moeten worden uit Play-Off I. Deze actie was simpelweg de schaamte voorbij.”

ZONDAG GENK – CLUB BRUGGE! WED EN KIJK LIVE NAAR DEZE WEDSTRIJD VAN HET JAAR BIJ UNIBET.BE!

REGISTREER JE HIER!!! facebook

Geril benadrukt wel dat de supporters alle recht hebben om boos te zijn. Maar er zijn andere manieren om hun onvrede te uiten. “Het voetbal gisteren op Sclessin was weer om van te huilen, de resultaten zijn dramatisch. Voor het eerst sinds 1963 was paars-wit op weg naar een 0 op 12 in de competitie. We verstaan dat de furieuze menigte dan de hoofdingang blokkeert zoals thuis tegen Antwerp zondag, maar er is ook nog zoiets als gezond verstand.”

Het bericht ‘Anderlecht moet direct uit de Play-Off 1 worden geschrapt’ verscheen eerst op Voetbal4u.be.


Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
IETS VOOR JOU?

LIKE CHARLEROI OP FACEBOOK!

FOLLOW ONS OP TWITTER!